Een aantal jaar geleden kwam een groots besluit

“Ik was er klaar mee om mijn eigen grootste saboteur te zijn.”

Hi, ik ben Debbie Huson

en ik ben nu al zo’n ruim 25 jaar ondernemer. Ik heb 2 prachtige bedrijven opgezet, een balletschool in Leiden (Balletstudio Cinderella, verkocht in 2021) en VIBES, een co- workingspot & business school voor vrouwelijke ondernemers in Noordwijk.

Toen ik op mijn 21e de balletschool begon, vertrok ik uit mijn studentenkamertje in Amsterdam en ging ik weer terug bij mijn ouders wonen. Mocht het niet lukken, dan kon ik altijd nog op mijn ouders terugvallen dacht ik, daarbij was ik alleen voor mezelf verantwoordelijk. De aankoopsom destijds?  80.000 gulden. En hoewel ik ontzettend hard gespaard had (ik werkte al vanaf mijn 13e met een eigen balletschool voor ogen), had ik op dat moment precies de helft. Ik sprak af met de toenmalige eigenaar dat ik de overige 40.000 na 1 jaar zou betalen. Oftewel: mijn omzet doel voor het eerste jaar was meteen bepaald. Gek genoeg had ik toen nog nooit van het woord omzetdoel gehoord. Mijn ondernemersavontuur begon dus eigenlijk door het gewoon te DOEN!

Wat ik het liefst doe

Ik ondersteun en inspireer ambitieuze vrouwelijke ondernemers zodat zij hun ambities en dromen waarmaken en kunnen doen wat zij het allerliefste willen doen. En of het nou met je zielsmissie is of met hetgeen wat je gewoon ontzettend leuk vindt om te doen, wat je uiteindelijk wilt is middels je bedrijf het goede leven kunnen leiden. Ik help je daar graag bij. Zodat je plezier en voldoening voelt en tijd en energie overhoudt voor degenen die je lief zijn. 

 

  

 

Mijn ondernemersavontuur

Het mooie van heel jong beginnen is, is dat je vrij onbevangen bent. Mijn vorige bedrijf, Balletstudio Cinderella, toen nog een heel klein schooltje met 50 leerlingen, groeide binnen 3 jaar uit tot een grote school met 500 enthousiaste leerlingen en een fantastisch 10-koppig docententeam.  

Fast forward

Even een enorme ‘fast forward’ in tijd en mijn hele situatie was opeens heel anders. Mijn huwelijk was geëindigd , twee prachtige kinderen om voor te zorgen en een heel groot huis wat tijdens de crisis verkocht moest worden. Daar stond ik dan, een gescheiden moeder, met een gigantische schuld als extraatje.

Ik heb kei- en keihard gewerkt om die schuld in een aantal jaar af te lossen. Maar ik heb voornamelijk IN mijn bedrijf gewerkt. Dit moest toch anders en vooral slimmer kunnen! Ik besefte me dat ik tot nu toe vooral als ‘artiest’ in mijn bedrijf gewerkt had. Heel veel en heel hard werken, maar zonder gericht plan en strategie, hoge kosten en in the end niet zo veel meer over onder aan de streep. Beperkende overtuigingen over geld, blokkeerde me om de juiste beslissingen te nemen.

Investeren in mezelf

In de jaren die volgden ben ik heel veel kennis gaan opdoen over ondernemen zelf en heb ik me daarnaast gefocust op mijn persoonlijke groei. Elk jaar nam ik een businesscoach in de hand en werkte ik aan mijn strategie en aan een juiste mindset.

Drie jaar geleden begon het weer te kriebelen. Ik wilde een co-workingspot beginnen, waar vrouwen elkaar konden inspireren, motiveren en konden groeien met hun business. Ik vertelde niemand van mijn plannen, onderhandelde over een prachtig pand (op voorbehoud van financiering), schreef een ondernemingsplan en stapte er mee naar de bank. Of ik wel eens dacht: ‘ga ik dit echt doen?’ Tuurlijk, maar ik ga liever keihard op mijn bek, dan dat ik het nooit geprobeerd heb.

Inmiddels draait VIBES enige tijd en het enthousiasme is ook bij de huurders enorm. Ze versterken elkaar en dat is dan ook precies de bedoeling. Elke maand worden er samenwerkingsdagen georganiseerd, met daaraan een masterclass over het ondernemerschap gekoppeld.

Uiteindelijk heb ik in 2021 na 22 jaar, de balletschool verkocht. Ik kijk met enorm veel dankbaarheid terug op de prachtige jaren die ik daar gehad heb. En in 25 jaar ondernemen leer je veel. Want dat het vanzelf gaat, is natuurlijk een sprookje. Soms door schade en schande en met vallen en opstaan. En nog een keer vallen en dan weer opstaan. Mijn dansers discipline komt enorm van pas in het ondernemerschap.

Business coach

Al mijn kennis, mijn ervaringen en f*ck-ups, wil ik graag delen met je. Want ik zal eerlijk met je zijn: in die 25 jaar, heb ik heeeeel vaak gedacht: waarom is er niet gewoon een school, waar ze me leren ondernemen? Want er komt zo ontzettend veel bij kijken. Ik vind het geweldig om vrouwen te empoweren en ze de skills, tools en mindset te geven om vanuit een stevig fundament te gaan groeien met hun business.

Mijn kernwaarden

Ondernemen is echt een mega uitdagend en gaaf vak!

En het mooie is: je kan het leren

Bekijk de VIBES business programma’s en gratis tools:

  • Leer de skills om te ondernemen.
  • Versterk je mindset.
  • Groei als mens en groei met je bedrijf.

Gratis, become a Rebel

Ja je leest het goed. Een vibes rebel. Niet omdat je nou zo opstandig bent, of tegendraads. Wel omdat je je eigen pad kiest. Je keuzes maakt die misschien niet iedereen in je omgeving begrijpt. Je hart volgt. Jezelf kaders oplegt. Je groeien wilt en weet dat je daarvoor ook dingen moet laten. Je bold moves maakt. Maar laten we eerlijk zijn. Bijna alle ondernemers zijn toch wel een tikkie rebels?

Als Vibes Rebel ontvang je gratis business tips, geniet je van kortingsacties en word je op de hoogte gehouden van alle evenementen die bij VIBES plaatsvinden. 

Wat je kunt verwachten in de mails? Inzichten die ik zelf opgedaan heb in de afgelopen 25 jaar als ondernemer. Dingen die ik misschien wel wat slimmer had aan kunnen pakken en met jou deel, zodat jij dat pad in ieder geval niet meer hoef te bewandelen. In al mijn programma's en dus ook mijn mails draait het om mindset, strategie, energie, sales en marketing. En in plezier hebben. In jouw reis. Oh, en vergeet passie niet. Love it!

Je rebel mail ontvang je heel onregelmatig. What? Yes. De ene keer, ontvang je hem 1x per week, maar het kan ook zo zijn dat er soms 3 weken tussen zit. Are you in?

Schrijf je in door je naam en email in te vullen en het boxje aan te vinken. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info, bekijk de privacyverklaring

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo! 👋🏽
Kan ik je helpen?